Nederlands Deutsch English
lid worden
empty
home   /   nieuws  /   archief_2015

1 ste nieuwsflits 75 jaar kleurdwerg

                      75 jaar Kleurdwerg

                               


Dit  showseizoen vieren we de officiële erkenning van het ras de Kleurdwerg als
Nederlands ras.
Een  ras met een enorme rastypische (door)ontwikkeling. De Kleurdwerg is ook het ras met de meest erkende kleuren in Nederland.  De Kleurdwerg is het ras waar we als Nederlandse fokkers met recht trots op mogen zijn!

75 jaar Kleurdwerg willen wij als bestuur van de NPKC niet stilletjes voorbij laten. Vandaar een Jubileumshow ter ere van 75 jaar erkenning van de Kleurdwerg tijdens de Champion Show 2016 te Nieuwegein.

Wat is er al gedaan?
  • De zandloper loopt……. De banner is gepresenteerd tijdens de Dag van de Dwerg.
  • Auteur Martin Kok heeft dit seizoen in het Kleindier Magazine diverse malen onze Kleurdwerg in beeld gebracht.
  • De Champion Show en KLN hebben nagedacht over een impuls richting fokkers/leden door het beschikbaar stellen van extra prijzen.
  • Het bestuur van de NPKC werkt achter de schermen ideeën uit om de Kleurdwerg tijdens de Champion Show breed in de schijnwerper te zetten.
Wat gaan we doen?

De wens van het bestuur van de NPKC is dat we tijdens de KLN-Bondsshow, de show waar de erkenningen plaats vinden, 750 kleurdwergen in de kooien presenteren in alle erkende kleuren. Een uitdaging op zich!

Met andere woorden we gaan met zijn allen een niet te vergeten show ter ere van de 75 jarige erkenning van de Kleurdwerg neerzetten tijdens de Champion Show 2016 te Nieuwegein.

De enige voorwaarde voor succes is jullie aanwezigheid/jullie dieren! Selecteer alvast een aantal dieren uit jullie stal om deze show vorm en inhoud te geven.

750 Kleurdwergen in de kooien? Gaan jullie die uitdaging aan?

Binnenkort verschijnt het vraagprogramma van de Champion Show, daarin is al een aantal aanvullende prijzen opgenomen. Maar er komen meer prijzen! Meer daarover in de volgende nieuwsflits!
 

Terug naar overzicht