Nederlands Deutsch English
lid worden
empty
home   /   nieuws  /   archief_2015

Albert Oost overleden

                                                                       ús Albert
                                            
                                           
In bjusterbaarlik moai man is ferstoan


Zaterdag 11 april 2015 ontvingen wij het bericht dat ons Lid van Verdienste, dhr. Albert Oost uit Hoogeveen op 8 april jl. na een langzaam afnemende gezondheid was overleden. Albert bereikte de leeftijd van 81 jaar.

Albert was lid van de Nationale Polen en Kleurdwergen Club vanaf 1 januari 1980 en heeft de Club altijd op handen gedragen. Albert was fervent liefhebber van de Kleurdwerg in ‘sepia bruin marter’.

Van 1990 tot 2000 was Albert bestuurslid van de Nationale Polen en Kleurdwergen Club eerst als 2e voorzitter onder Jan Kobes en daarna in zijn favoriete rol als secretaris. Een rol die hem op het lijf geschreven stond en schrijven kon Albert, getuige ook de handgeschreven notulen van zijn hand. Naast secretaris was hij vooral ook ‘de heer’ die onze promotiestand bemande. Na zijn bestuursperiode bleef Albert actief in een dienstbare rol actief bij onze promotiestand. Albert genoot daar altijd zichtbaar van. Vooral ook als hij weer even in zijn “memmetaal” kon spreken. Voor een ieder die de promotiestand bezocht nam hij de tijd, het sociale praatje was belangrijk. Na het verstrijken van de jaren nam Albert de keus een stapje terug te doen, voor ons als leden had dit niet gehoeven.

We zullen Albert blijven herinneren als een warme persoonlijkheid. Een man die de verbinding wist te slaan tussen de individuele leden enderzijds en de club anderzijds. Nooit denkend vanuit een persoonlijk belang maar altijd vanuit algemeen sociaal belang. Albert kenmerkte zich dan ook vooral vanuit zijn dienstbaarheid. Een man die altijd de rust wist te bewaren. Een man waarop je kon bouwen en vertrouwen. Zo was hij in zijn zijn werkzame leven in het onderwijs en zo stond hij ook bekend binnen de NPKC.

Wij verliezen in Albert Oost een waardig lid.

Zijn vrouw Ida, zoon Jan Reinder, schoondochter Danielle en de kleinkinderen wensen we veel sterkte toe.

Bestuur van de Nationale Polen en Kleurdwergen Club
Terug naar overzicht