Nederlands Deutsch English
lid worden
empty
home   /   nieuws  /   archief_2013

Erelid Jan Slotboom overleden

Op zondag 4 augustus jl. bereikte ons het trieste bericht dat ons erelid Jan Slotboom op 3 augustus 2013 op 83-jarige leeftijd is overleden. Na een onoverwinnelijke ziekte is hij vredig ingeslapen.

 

In Jan verliezen wij een aimabel en graag gezien persoon binnen onze speciaalclub. Een echt erelid!
Hij heeft veel voor de speciaalclub gedaan, zo is hij jarenlang secretaris geweest in de tijd van onder andere Jan Kobes. Ook als clubkeurmeester konden we altijd op Jan vertrouwen. Nadat Jan is gestopt met keuren, was hij waar nodig en – mogelijk actief op onze clubdagen. 

Ook als fokker bleven we Jan zien op al onze clubdagen en niet onverdienstelijk. De kwaliteit van de zwarte Zilvervossen van Jan was de laatste jaren fenomenaal. Menig overwinning werd in de wacht gesleept. De beeldjes, waar Jan verzot op was, gingen in grote getale naar Groot-Ammers. De laatst mogelijke overwinning, namelijk de Dag van de Dwerg 2013, heeft hij nog op zijn naam geschreven. Een groot mens, liefhebber en fokker is heengegaan!
 

Nadat vorig jaar bij hem een ongeneselijke ziekte was ontdekt, leek het erop dat zijn levensdagen waren geteld, maar niets leek minder waar. De ziekte leek onder controle. Dit jaar, ruim een jaar later, heeft de ziekte weer toegeslagen, dit keer was er geen redding mogelijk. Kort na het overlijden van Jan, heeft zijn vrouw Rie een zwaar herseninfarct gekregen en zij is aan de gevolgen hiervan op 12 augustus 2013 overleden. De uitvaartplechtigheid van Jan is uitgesteld als gevolg van dit trieste voorval en na het overlijden van Rie zijn beide gelijktijdig ter aarde besteld op 15 augustus 2013 in Goudriaan.


Wij wensen de kinderen, kleinkinderen en verdere familie en vrienden veel sterkte toe.


Namens de Nationale Polen- en Kleurdwergen Club,
waarbij ondergebracht de Polish,


Raimond Kamps
Voorzitter

Terug naar overzicht