Nederlands Deutsch English
lid worden
empty
home   /   nieuws  /   archief_2013

Verslag Internationale Dag van de Dwerg 2013

11e Internationale Dag van de Dwerg

Een fantastische dag om op terug te kijken!

Een rustige start ’s morgens. Geen inschrijvingen gemist via post en/of E-mail. In het voortraject was Michel wel de dieren van Connie vergeten, maar gelukkig heeft een oplettende Gert ervoor gezorgd dat dit alles op tijd is hersteld. Wat een teamwork!
 

Wel een verschuiving hier en daar, maar geen onoverkomelijke zaken, dus een relaxte start op het secretariaat. Tineke Hoogland was voor het eerst de rechterhand van Michel en dat ging super. Hier groeit iets moois …

In totaal 866 dieren, iets minder dan vorig jaar, maar wij zijn heel verguld met dit,
toch, geweldige aantal dieren. De internationale belangstelling is in mijn beleving nog nooit zo gevarieerd geweest, deelnemers uit België, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk en Nederland. Keurmeesters uit België, Duitsland, Groot-Brittannië, Oostenrijk en Nederland. Ook gesproken met belangstellenden uit Spanje, dus we hebben niets te klagen over de (inter)nationale belangstelling. Wat een variëteit en wat een drukte!

Voorgaande neemt niet weg dat we kritisch blijven kijken naar organisatie van – en
de invulling van de Dag van de Dwerg. Intern wordt stevig gediscussieerd, kan het er
soms hard aan toe gaan, maar altijd met als doel om tot een betere prestatie te
komen. Dus dat hopen wij ook te bereiken.
De Dag van de Dwerg heeft het predicaat (U)niek en dat willen we graag zo houden!

Ook bereikten ons berichten dat het SPAMMEN* van onze leden en belangstellenden ‘goed’ is ontvangen. Naast de promotie van de Dag van de Dwerg, was een ander doel om de 3e rasgebonden Europashow voor onze clubrassen, gehouden in 2014 tijdens de Noordshow te Zuidlaren, onder de aandacht te brengen.
Ons erelid, met een grote Europese gedachte, Uilke Hoekstra heeft een fraaie banner onthuld, dat het startschot is voor onze promotionele activiteiten voor deze Europashow. Naast de banner hebben we flyers (postertjes) en stickers laten maken. Voor iedere belangstellende zijn deze beschikbaar.
(* Spammen is het sturen van bovenmatige aantallen, vaak ongewenste, E-mailberichten met als doel onder de aandacht te komen.)


Hoofdereprijzen
Fraaiste Dwerg van het geheel was een Kleurdwerg, zwart zilvervos van ons erelid Jan Slotboom, het dier is verhoogd naar 98,5 punt!

Fraaiste Dwerg van het geheel op 1 na was een Pool Roodoog van ons nieuwe lid Freddie Poels uit België, dit dier is eveneens verhoogd naar 98,5 punt!

Het fraaiste Viertal (Zuchtgruppe) van het geheel werd ingezonden door Comb. Kelderman, 4 roodoog Polen met in totaal 4 x 97.0 = 388 punten!!! Een geweldig aantal punten.

De Engelse, vergelijkende, keuring is gewonnen door een Deense inzender, t.w. Tore K Oftedal met een Kleurdwerg, zwart zilvervos.

Bij de jeugdinzenders hebben Comb. A&A Baas en Hilja de Jong gewonnen in resp. de Europese – en de Nederlandse klasse. De Angelique en Anouk met een zwarte Kleurdwerg en Hilja met een Kleurdwerg, zwart zilvervos.

Allereerst alle winnaars natuurlijk van harte proficiat, maar eigenlijk zou ik alle medewerkers, keurmeesters, de vereniging VKPV Veenendaal en alle bezoekers en belangstellenden willen complimenteren voor hun inbreng en aanwezigheid, want alleen hierdoor is het geheel méér dan de som der delen!


Wij hopen dat u genoten hebt en dat u terug kunt kijken op een geslaagde dag. Wij doen dat in ieder geval wel! Heeft u bepaalde zaken die u graag met ons zou willen delen, meld het gerust. Wij staan ervoor open …

Download hier de catalogus(PDF)
Klik hier om naar het fotoalbum te gaan. De foto’s zijn gemaakt door Gerda Nijenhuis en Wil Smeets.


Met vriendelijke groet,
Raimond Kamps
Voorzitter
 

Terug naar overzicht