Nederlands Deutsch English
lid worden
empty
home   /   nieuws  /   archief_2010

In Memoriam Wilfred Baas

Op zondagavond 31 oktober 2010 bereikte ons het trieste bericht dat Wilfred eerder die avond was overleden.

Na een moedig gedragen strijd met Carla aan zijn zijde, met toch steeds weer de hoop op verbetering, is hij uiteindelijk ingeslapen op een veel te jonge leeftijd van 43 jaar.

Voor Carla, Angelique en Anouk zal er een grote leegte ontstaan. Wij wensen ze heel veel sterkte om dit enorme verlies een plek te geven.

Binnen onze speciaalclub kenden we Wilfred allemaal. Als keurmeester, onder andere van de Polen tijdens de clubshows en speciaalclubdagen, maar zeker ook als fokker. De laatste jaren was Wilfred erg succesvol met zijn zwarte Kleurdwergen, vele shows werden aan de zegekar gebonden.

In Memoriam Wilfred Baas In Wilfred had onze speciaalclub eerder dit jaar de allereerste Europees Kampioen van onze clubrassen. Nog nooit eerder was een dergelijke titel te winnen geweest en Wilfred won hem. Een prestatie van formaat! Dat hij op dezelfde show ook nog eens Bondskampioen van Nederland werd over het seizoen 2009/2010, maakte het succes compleet.

We hebben er deelgenoot van mogen zijn dat Wilfred zijn vele hoofdereprijzen tijdens de officiële opening van de ChampionShow op 29 januari 2010 in ontvangst nam. Voor zover ik Wilfred ken hield hij niet zo van alle ‘poeha’, maar een ‘smile’ van oor tot oor kon hij niet onderdrukken. Hij straalde van trots en dat was volledig verdiend!

Als je dan nog geen 2 maanden later hoort dat Wilfred heel ernstig ziek is en dat de vooruitzichten heel slecht zijn, dan bekruipt je een gevoel van ongeloof. Je hoopt op wonderen. Als die dan uiteindelijk uitblijven kun je slechts wachten op het onheilspellende bericht. Wanneer dit komt, dan is het een enorme schok.

Door Johannes Jipping, een hele goede vriend van Wilfred, zijn we steeds op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Wij zijn Johannes daarvoor zeer dankbaar, want op die manier heeft een ieder op zijn eigen manier kunnen meeleven met Wilfred.

Vrijdag 5 november 2010 zal de plechtigheid zijn, te Dedemsvaart.

Raimond Kamps, voorzitter

Terug naar overzicht