Nederlands Deutsch English
lid worden
empty
home   /   nieuws  /   archief_2010

Terugblik Jongdierendag 2010

Wat een prachtige dag..
 

Om 8.30 uur zouden we als bestuur aanwezig zijn om alles wat nog gedaan moest worden te doen. Zelf kwam ik 10 min. te laat omdat ik (traditiegetrouw) nog even langs de bakker moest om het één en ander te halen voor bij de koffie.

Jongdierendag 2010 Maar aangekomen waren er al aardig wat inzenders met hun dieren binnen.. wat een enthousiasme.. prachtig. Wat direct opviel dat er veel ruimte was tussen de kooien. Dit had natuurlijk te maken met het mindere aantal dieren omdat er div. fokkers elders hadden ingezonden (Europashow Bastogne, Europashow Werlte enz.)

Maar.. het is een hele goede en gezellige dag geworden.. 250 dieren in al de clubrassen is toch een mooi aantal en de kwaliteit was er dan ook goed aanwezig. De keuringen zijn soepel verlopen en mede door het aantal dieren per keurmeester (tussen de 20-25) was er genoeg ruimte voor vragen en discussie en dat is natuurlijk weer goed voor het overdragen van informatie en kennis, kortom.. prima.

Jongdierendag 2010 Om 12.45 uur werd het sein gegeven om te kunnen eten en.. ook dit was prima. De mensen van de AKV hebben ons weer heerlijk verwend. Rode kool, aardappelpuree, saté, patat, salade en een heerlijk toetje van ijs met slagroom.. het smaakte werkelijk heerlijk.

Na het eten alles klaarmaken voor het uitmaken van de hoofd ereprijzen. De heren Jipping Pals en Van Lune hadden de loodzware taak gekregen om deze uit te maken. Natuurlijk lagen ze prima op één lijn ;-) en heren, nogmaals hartelijk dank.

Jongdierendag 2010 De lijst met de prijswinnaars kunt u hieronder terug vinden, evenals de catalogus. Bij deze wil ik de prijswinnaars nog van harte feliciteren, want het is en blijft een prestatie als je op deze speciaalclubdag met een prijs naar huis gaat.

Tot slot wil ik een ieder die ons heeft geholpen (waarmee dan ook) hartelijk danken voor u/jou inzet. Speciaal natuurlijk de vereniging AKV.. het was weer prima vertoeven in Amersfoort!

Namens de NPKC,
Mees Brasser

Terug naar overzicht