Nederlands Deutsch English
lid worden
empty
home   /   nieuws  /   archief_2010

Verslag Europashow Bastogne (9 en 10 oktober 2010)

De NPKC werd op dit evenement door 8 haasdwergfokkers met 71 haasdwergen vertegenwoordigd.

Keuring van de haasdwergen Alle in totaal 135 aanwezige haasdwergen werden gekeurd door keurmeester Gustave Chapelier van de Belgische standaardcommissie en keurmeester David Callagher uit Engeland. Onder toeziend oog van Dieter Plumans, sectie konijnen van de Entente.

Ons Belgisch clublid Leo Vervecken werd, evenals in Utrecht tijdens de Championshow, ook hier Europees Kampioen met een witte haasdwerg met 97,5 ptn.

voorzitter Michel Quintin reikt het certificaat uit aan Henk Houpst voor de 2e plaats Henk Houpst werd 2e. met een konijngrijze ram met 97 ptn en kreeg een eervolle vermelding.

Voor Bertus Wormgoor, Combinatie Bosch en wederom Henk Houpst eveneens een eervolle vermelding voor elk een haasdwerg met 97 ptn, respectievelijk in de kleurslag mbmarter -zilvervos, rustekening zwart en een bruine en blauwe marter.

Voorzitter Michel Quintin van de Belgische speciaalclub voor Belgische hazen en Haasdwergen is overtuigd van een lange en vruchtbare samenwerking met de NPKC in de toekomst.

Groepsfoto van alle inzenders Deze woorden sprak hij uit tijdens de informele, noem het maar rastechnische bespreking op zondagmorgen, waarbij leden en inzenders van gedachten wisselden over het fokken en verbeteren van onze dieren.

Ook in het voorwoord van de catalogus een speciale vermelding van Michel voor de NPKC, waarin hij de inzenders bedankt voor hun bijdrage aan het succes van de manifestatie.

Terug naar overzicht