Nederlands Deutsch English
lid worden
empty
home   /   nieuws  /   archief_2011

Erkenningsaanvraag Midden-konijngrijs-verzilverd

Na de erkenning van de kleur licht-zwart-verzilverd is een aantal fokkers begonnen met een vervolgstap;
het creëren van de kleurnuances midden-konijngrijs-verzilverd en licht-konijngrijs-verzilverd.

Voor het creëren van deze kleurnuances is als basis de in 2009 erkende kleurnuance licht-zwart-verzilverd gebruikt. Er zijn meerdere mogelijkheden om tot resultaat te komen. Onderstaand de 2 meest logische opties.

Kleurdwerg-zilver middenkonijngrijsOptie 1: Licht-zwart-verzilverd gepaard met normaal konijngrijs geeft in de F1 o.a. donker-konijngrijs-verzilverd. Uit de paring van licht-zwart-verzilverd x donker-konijngrijs-verzilverd komen in de F2 al redelijke midden-konijngrijs-verzilverde jongen.

Optie 2: Licht-zwart-verzilverd gepaard aan midden-geel-verzilverd geeft in de F1 al redelijk verzilverde midden-konijngrijs-verzilverde jongen. Het onderling paren geeft in de F2 wederom midden-konijngrijs-verzilverd.

Kleurdwerg-zilver middenkonijngrijsIn december 2010 is de erkenningsaanvraag ingediend bij de Standaardcommissie. Vanuit bovenstaande selecties zijn op de Bondsshow in Nieuwegein 5 Kleurdwergen in de nuance midden-konijngrijs-verzilverd ingezonden. Inzenders waren: Albert Lanting (ram/oud); Jan Koetsier (voedster/jong); Uilke J. Hoekstra (ram/oud, ram/jong, voedster jong).

Uit de beoordeling kon tijdens de show al worden geconcludeerd dat de ingezonden dieren voldeden aan de Standaardeisen. Voorstel van de Standaardcommissie zal zijn de nuance midden-konijngrijs-verzilverd definitief te erkennen per 1 april 2011.

 

 

Terug naar overzicht