Nederlands Deutsch English
lid worden
empty
home   /   nieuws  /   archief_2012

Diverse belangstellenden voor de Kleurdwerg Otter-blauw

Een groep NPKC-leden van de Kleurdwerg heeft, tijdens de Dag van de Dwerg op zaterdag 3 maart 2012, de koppen bijeen gestoken met als doel de Kleurdwerg blauw-otter (opnieuw) op de kaart te zetten. Opnieuw omdat in eerdere jaren door andere fokkers de erkenningsprocedure al eens is opgestart. Dit bleef echter zonder het gewenste resultaat van erkenning van de kleur blauw-otter. Ook op de Dag van de Dwerg in 2011 zijn al initiatieven genomen. Nu komt het vervolg!

De kleur blauw-otter treffen fokkers van zwart-otter en bruin-otter vanuit de diverse foklijnen in de nesten aan. Ze zijn in Nederland ook zeker aanwezig, echter vinden vaak hun weg als 'knuffelkonijn'. Daarnaast zijn er enkele fokkers al een aantal jaren bezig om specifiek blauw-otter te fokken. Er kan al gericht blauw-otter x blauw-otter worden gefokt.
Op de show was een twintigtal Kleurdwergen blauw-otter aanwezig. Vanuit de Ras Technische Commissie van onze NPKC werd door Ab de Vos ondersteuning gegeven. Diverse belangstellenden, zowel nationaal als internationaal, volgden de 'presentatie'.
Een voorlopige conclusie: er ligt een goede basis voor het op de kaart zetten van de Kleurdwerg blauw-otter in 2012. Het cruciale punt, en dat is niet nieuw, is een 'volledige' oogring


De fokkersgroep bestaat momenteel uit:
Bart Kistemaker, Edam
Eltine Bosma, Rohel (vanaf seizoen 2012)
Johan Berends, Kesteren
Michel Zonneveld, Voorschoten (vanaf seizoen 2012)
Thomas Pap, Hulshorst
Uilke J. Hoekstra, De Westereen (vanaf seizoen 2012)


Tijdens de Jongdierendag van de NPKC in Barneveld zal een eerste tussenevaluatie plaats vinden.

                                         

                                                 Fotografie Willem & Martijn Hoekstra

Terug naar overzicht