Nederlands Deutsch English
lid worden
empty
home   /   nieuws  /   archief_2012

Internationale Dag van de Dwerg Catalogus 2012

De 10e editie van de Internationale Dag van de Dwerg was op voorhand al een enorm succes. Een record aantal inschrijvingen, 947 om precies te zijn. Een paar meer dan het oude record dat dateert uit 2009. Maar ook naderhand kunnen wij terugkijken op een geslaagde dag. Uiteraard zijn ons ook zaken opgevallen of ter ore gekomen die voor verbetering vatbaar zijn, maar wij zien dat als een goede les voor een volgende Dag van de Dwerg.

Wij zijn in ieder geval bijzonder in onze nopjes met het resultaat! In eerste instantie wil ik een bijzonder dankwoord richten aan de vereniging A.K.V. – Amersfoort. Ondanks het feit dat wij met onze clubactiviteiten niet meer in Amersfoort komen, laten zij blijken hier boven te staan en hebben de kooien gewoon beschikbaar gesteld, incl. het regelen van het transport! Gelukkig maar, want zonder de kleine kooien (33ers en 40ers) was het lang niet zo aangenaam verpozen geweest als nu het geval is. Zelfs aan het toppen van de kooien waren we dan waarschijnlijk niet ontkomen. Dan was het overzicht weg geweest. Nu was er nog ruimte voor een ruim terras en ook tussen en rondom de kooien was voldoende ruimte om te bewegen.

De dag kende een rustige start met een kleine vertraging, een ongeluk tussen Staphorst en Zwolle en autopech van een groep Duitse inzenders waren de redenen. Maar alles verliep in een bijzonder prettige sfeer, zonder al teveel hectiek.

Ook zijn we bijzonder verheugd met het keurmeestercorps, zowel nationaal, Europees als ook qua Engelse keuring hebben we de créme de la créme onder de keurmeesters bereid weten te vinden om op deze dag belangeloos te komen keuren. Een uniek fenomeen waar we ook heel trots op zijn! Dit jaar ook twee Duitse keurmeesters op de Polish, een ras dat in Duitsland niet is erkend, maar twee keurmeesters die het bijzonder waarderen om dit ras, samen met een Nederlandse collega te mogen keuren. Ook weer een stukje kennisoverdracht waar deze dag mede voor bedoeld is!

Deze Dag van de Dwerg is de eerste onder verantwoordelijkheid van onze nieuwe portefeuillehouder Michel Zonneveld. Uiteraard doen we het met z’n allen, dus de term ‘verantwoording’ is een relatief begrip. Hij heeft steun gehad aan Mees Brasser en onverwacht kwam oudgediende Marco Koene nog binnen en heeft wat dringende zaken kunnen oplossen. Maar we mogen niet vergeten dat een dag als deze veel vraagt van iemand, zeker als je bedenkt dat Michel nog niet veel ervaring heeft op het gebied het organiseren van shows. Vanuit dat licht bezien heeft hij dan ook een puike prestatie geleverd. Michel, goed gedaan jochie!!!

Enkele zaken zijn helaas niet gelukt. Zo heeft ondergetekende de ereprijzen te laat besteld, waardoor ze niet meer tijdig geleverd konden worden. Ook hadden wij het voornemen om aan het begin van de dag een blanco catalogus uit te delen, maar ook dit is helaas niet gelukt. Zelfs de catalogus aan het eind van de dag is helaas niet gelukt vanwege de factor tijd. De catalogus zal in hoofdzaak digitaal te downloaden zijn en op verzoek zullen wij uiteraard de catalogus toesturen. Onze excuses hiervoor, maar volgend jaar maken wij beide zaken weer goed!
Ook de afbouw van de kooien verliep voortreffelijk, de boel was snel opgeruimd. Een compliment aan een ieder die daaraan heeft meegeholpen.


Over het algemeen gesproken kunnen we als speciaalclub weer een TOPDAG in de boeken schrijven!
U kunt hopelijk, net als wij, weer terugkijken op een geslaagde editie van De Dag van de Dwerg.

Raimond Kamps                                                                                        
Voorzitter

Hoofdereprijzen
Fraaiste Dwerg van het geheel Hartmut Henschen Rexzwerge, Weiss Weiss, Rotaugig H/J
Fraaiste Dwerg van het geheel op 1 na JW Jansen Kleurdwerg, kleur Konijngrijs M/J

Catalogus Dag van de Dwerg 2012
                                                                     

                                                                                                                                                 

Terug naar overzicht