Nederlands Deutsch English
lid worden
empty
home   /   nieuws  /   archief_2023

1e Nieuwsflits Dwergenfestijn 20 mei 2023

Beste mensen,
 
Op dit moment is voor iedereen het showseizoen 2022/2023 afgesloten. In de afgelopen periode zijn er in het land diverse rammenshows geweest. Wij hopen dat u daar mooie resultaten heeft kunnen boeken met uw dieren.
Nu ligt bij de meeste van u de focus waarschijnlijk op het fokken van een nieuwe generatie Polish, Kleurdwergen en Polen.
De dagen worden langer, de temperaturen worden hoger. Kortom de natuur is ontwaakt uit de winterslaap. Goede omstandigheden voor de geboorte van uw jonge dieren. Wij wensen u veel geluk en succes!
  Dwergenfestijn op 20 mei 2023
Zoals u in het Jaarboek 2022 heeft kunnen lezen organiseren wij de eerste editie van het Dwergenfestijn op het vertrouwde adres van TKV in Tiel.
Wij denken dat wij hiermee een mooie gelegenheid bieden om met elkaar te genieten van onze mooie hobby.Genieten van onze mooie dieren maar zeker ook genieten van de contacten met collega fokkers. Wij als organisatie hopen veel van u te mogen ontmoeten op 20 mei 2023 in Tiel.

Wat is er te doen op 20 mei in Tiel?
10.00 -11.15 uur    Algemene Jaarvergadering
11.30-12.00 uur     Bespreken Rastechnische zaken
12.00-12.45           Lunch
13.30-15.30           Experimentele keuring “Benen en Stelling”
15.30 uur               Prijsuitreiking en afsluiting
15.45 uur               Opruimen

Keuring “Benen en Stelling”
Polish, Kleurdwergen en Polen worden beoordeeld op de specifieke onderdelen benen, stelling en rasadel. Er zal gebruik worden gemaakt van een speciale keurkaart. Wij denken dat dit een ongebruikelijke competitie zal opleveren.
Maar naast ongebruikelijk zal deze competitie natuurlijk ook heel erg leuk en leerzaam zijn. Voor de winnaars zijn er hele speciale spectaculaire bekers te winnen. Ieder lid mag 2 dieren inschrijven voor deze keuring. Omdat de dieren alleen beoordeeld worden op benen, stelling en rasadel is het niet erg als het dier wat u inschrijft in verharing is enz. Dus schrijf 2 dieren in waarvan u denkt  dat zij uitblinken in de onderdelen die wij hebben genoemd.  Zowel zowel rammen als voedsters zijn welkom.  Natuurlijk mogen jeugdleden en hun dieren ook meedoen.
 
Wanneer inschrijven?
Eind april zullen wij u opnieuw een e-mail sturen. Wij zullen u dan vertellen hoe u de dieren kunt inschrijven. Ook ziet u dan waar en hoe u zich moet aanmelden als deelnemer van het Dwergenfestijn.
Schrijf 20 mei 2023 vast in uw agenda, u hoort van ons!
 
Prettige Paasdagen!
 
Organisatie Dwergenfestijn.
 
 

Terug naar overzicht