Nederlands Deutsch English
lid worden
empty
home   /   over_ons

Over ons

Nationale Polen- en Kleurdwergenclub, waarbij ondergebracht de Polish (Haasdwerg). Opgericht 26 maart 1924. Ereleden: U.J. Hoekstra, M.L.J.M. Kok en A. de Vos. C.Oosterhof,  E.G. van Dam, R.E.G. Boerebach en G.Kelderman Leden van verdienste:  J. Vijfvinkel. R. Kamps en L van Bochoven

Wie zijn wij

Liefhebbers van Polish Polen en Kleurdwergen. De grootste bij de KLN aangesloten speciaalclub van Nederland.

Wat doen wij

Het zorgen voor, in stand houden en verbeteren van Polish, Polen en Kleurdwergen. Vanuit onze liefhebberij voor konijnen als zinvolle vrijetijdsbesteding.

Contributie

De contributie bedraagt voor Seniorleden € 20,00, voor Jeugdleden € 15,00 en voor Combinaties € 22,50.

Activiteiten

De Nationale Polen- en Kleurdwergenclub organiseert jaarlijks verschillende activiteiten. Zo houden we een clubshow tijdens de Noordshow in Harderberg, waar meer dan 1.000 dwergen worden ingezonden. Dat mag je als dwergenliefhebber niet missen! Begin maart organiseren wij sinds 1999 de Internationale Dag van de Dwerg in Tiel.Uit heel Europa komen fokkers en keurmeesters samen om te exposeren en te discussiëren. Begin oktober wordt jaarlijks de Nationale Jongdierendag georganiseerd. Jonge dwergen worden deskundig beoordeeld door onze clubkeurmeesters.

Rastechnisch beleid

De Nationale Polen- en Kleurdwergenclub staat voor een duidelijke visie. Tevens onderhoudt de Nationale Polen- en Kleurdwergenclub goede contacten met de Standaardcommissie van de KLN. Daarnaast is de Nationale Polen- en Kleurdwergenclub internationaal georiënteerd om rastechnische ontwikkelingen in Europa nauwlettend te volgen. Om hier tijd voor te reserveren is er binnen het bestuur een zware portefeuille rastechnische zaken vrijgemaakt.

Dwergenfestijn

Jaarlijks organiseert de Nationale Polen- en Kleurdwergenclub een Algemene Ledenvergadering en de Keurmeesterdag gehouden op één dag.
Op deze wijze worden officieel erkende keurmeesters en aangesloten leden nauw betrokken met en geïnformeerd over het rastechnische beleid van de speciaalclub.

Jaarboek

Eenmaal per jaar geeft de Nationale Polen- en Kleurdwergenclub het Jaarboek uit. Een multifunctioneel naslagwerk boordevol informatie over de clubactiviteiten, rastechnische wetenswaardigheden en clubleden. Uniek in Nederland!

Het jaarboek is af te halen bij onze stand tijdens de Noordshow, en de Internationale Dag van de Dwerg.

Lid worden?

Neem dan contact op met ons Secretariaat; info@dwergenclub.nl