Nederlands Deutsch English
lid worden
empty
home   /   rassen  /   pool_blauwoog

Pool Blauwoog

Het land van oorsprong is Duitsland.
Is in Nederland erkend in 1927.
Puntenschaal Groep 5. Wit

Positie Onderdeel Punten
1 Gewicht 10
2 Type, bouw en stelling 20
3 Pels en pelsconditie 20
4 Kop 15
5 Oren 15
6 Kleur 15
7 Lichaamsconditie en verzorging 5
  Totaal 100

 

1. Gewicht

Het gewicht is 800 tot 1350 gram.
Puntenschaal voor het gewicht:

Gewicht in gram 800-900 900-1000 1000-1300 1300-1350
Punten     8     9     10        9

 

2. Type, bouw en stelling

Het type is geblokt (typegroep D), met zeer korte hals (zogenaamd halsloos), fraaie ronde contouren en goed gevulde achterhand. De benen zijn recht, kort en stevig. De voeten zijn kort en goed gesloten. Het ras is middelhoog gesteld. Een juiste stelling toont de aanwezige rasadel. De staart is klein en smal en wordt nauwsluitend tegen de achterhand gedragen.

3. Pels en pelsconditie

De pels is iets korter dan normaal, dicht ingeplant, rijk aan onderhaar en iets fijn van structuur. Pelsconditie: zie het algemene gedeelte.

4. Kop

De kop is bolvormig met breed voorhoofd en sterk gebogen neusbeen. De kaken, wangen en snuit zijn breed en sterk ontwikkeld. De ogen zijn groot en uitspringend.

5. Oren

De oren zijn stevig van structuur met lichtelijk afgeronde oortoppen en worden open en opgericht gedragen. De oren zijn nauw ingeplant en kunnen goed sluiten. De beharing op de oren is kort en dicht ingeplant. De oorlengte is 4-6cm met een ideale lengte tussen de 5 en 5.5 cm, het geheel in harmonie met het lichaam.
 

6. Kleur

De kleur is helder wit over het gehele lichaam. De oogkleur is lichtblauw. De nagels zijn kleurloos.

7. Lichaamsconditie en verzorging

Zie het algemene gedeelte.

Lichte fouten

Geringe afwijking in type. Geringe afwijking in bouw. Iets grove benen. Iets lange benen. Iets dunne benen. Iets zwakke voorbenen. Iets lange pels. Iets slappe pels. Iets weinig onderhaar. Iets weinig behaarde oren. Iets zwaar behaarde oren. Iets lange beharing aan oorbasis of op oren Iets hoekige kopvorm. Iets vlakke schedel. Iets gleufje in schedel. Iets insnoering tussen snuit en wangen. Iets grove oren. Iets afwijkende oorstructuur. Niet geheel aan elkaar sluitende oren. Iets wijde oorstand. Iets platte oortoppen. Iets gele tint. Iets gele aanslag. Iets afwijkende oogkleur. Zie verder lichte fouten in het algemene gedeelte.

Zware fouten

Grote afwijking in type. Grote afwijking in bouw. Te grove benen. Te lange dunne benen. Doorgezakte voorbenen. Te lange pels. Te slappe pels. Te weinig onderhaar. Te dun behaarde oren. Te grove oren. Geheel niet sluitende oren. Te wijde inplanting oren. Sterk afwijkende kleur. Te veel gele aanslag. Sterk afwijkende oogkleur. Zie verder zware fouten in het algemene gedeelte.