Nederlands Deutsch English
lid worden
empty
home   /   nieuws  /   archief_2019

In Memoriam Henk Houpst


 
Zaterdagmorgen  13 april, vlak voor de keuring van de mannelijke dierenshow in Ommen kregen we het bericht, dat Henk Houpst  was overleden op de leeftijd van 71 jaar.   Op dat moment wisten we , dat het zorgelijk was. 
Op 3 april was hij getroffen  door een hersenbloeding en enkele dagen daarna weer.  Het is wel heel erg snel gegaan.    Op 23 maart was hij nog aanwezig op de vergadering van de rastechnische commissie en een week later bij onze jaarvergadering.  Onvoorstelbaar, dat hij er dan 2 weken later niet meer is.
Henk heeft zich altijd op een bijzondere manier ingezet voor onze speciaalclub en wel in het bijzonder voor zijn eigen rasje , de Polish.  Dit rasje heeft hij naar Nederland gehaald en hij wist dat in het jaar 2003 erkend te krijgen.  Hij had veel contacten met fokkers en keurmeesters in Engeland, België  en Denemarken.   Samen met o.a. Ab de Vos en Ineke Bosch zijn we ook eens naar Engeland geweest op een keurdag van Polish.  Voor ons een geweldig leermoment , maar ook de mogelijkheid om contacten te maken met de Engelsen.  Ook wist hij te regelen, dat wij bij de erkenning van dit rasje in België aanwezig mochten zijn.  Onze mening werd daar zeer op prijs gesteld.
Bij de vergaderingen van de rastechnische commissie was hij altijd aanwezig en had altijd zeer duidelijk een mening.
Zelf wist hij ook regelmatig mooie dieren te brengen.  Een hoogtepunt voor hem was nog op de laatste clubtentoonstelling in Ommen.  Daar wist hij een U te scoren met een polish , maar ook nog eens met een Modena.
Henk, wij danken je voor je geweldige inzet voor onze speciaalclub.   Rust in Vrede.
Wij wensen zijn vrouw Coby en ook zijn kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte.
 
Namens de Nationale Polen en Kleurdwergenclub,
 
Martin Kok
 

Terug naar overzicht